Рецептата днес: Домашни варени гевречета

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10

Рецептата днес: Домашни варени гевречета

Продукти:

½ кг брашно
1 кубче мая
1 чаена лъжичка сол
1 щипка захар
1 и ½ чаши вода
1 лъжичка мед


Приготвяне:

Размийте маята с малко хладка вода. Забъркайте каша и след това замесете всички продукти. Оставете полученото тесто да втаса. Разточете го на дебела кора. С помощта на широка чаша или купичка отрежете кръгчета. Кръгчетата се оформят, като се търкалят с ръце по масата, докато се получи продълговата форма. След това двата ѝ края се съединяват, за да се получи кръгла форма.

 

В много дълбока тенджера кипнете вода. Пуснете гевреците вътре и варете до готовност. За да хванат коричка накрая ги запечете за кратко в силно загрята фурна.

az-jenata.bg

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата