Яхния с пилешко, наденица и маслини

Време на приготвяне: 90 минути Порции: 6

Яхния с пилешко, наденица и маслини

Продукти:

400 г пилешко филе

3 картофа

1 морков

1 шепа черни маслини

1 глава лук

2 броя наденици по избор

500 г белени домати от консерва

50 мл олио

2 щипки сол

2 щипки черен пипер

2 стръка пресен магданоз

 

Приготвяне:

Нарежете месото, наденицата и зеленчуците на едро и ги задушете в сгорещената мазнина. Първо запържете лука, след това към него добавете всички останали продукти. Когато месото започне да побелява прибавете и доматите. Към ястието добавете 1 чаша вода и оставете да къкри на слаб огън.След като ястието започне да се сгъстява поръсете със ситно нарязания магданоз и добавете подправките. Разбъркайте добре, добавете маслините, след което оставете да се готви така още няколко минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: „Пиронът, който стърчи над останалите, получава удар с чук“

Местим стрелките с 1 час напред в неделя

 

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата