Пържена скумрия с фин сос

Време на приготвяне: 40 минути Порции: 4

Пържена скумрия с фин сос

Продукти:

4 филета скумрия

брашно за овалване

олио

сол, черен пипер

За соса:

1 глава ситно нарязан лук

1 супена лъжица дижонска горчица

150 мл бяло вино

200 мл течна сметана за готвене

сол, черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Овкусете почистената риба със сол, черен пипер и я оваляйте в брашното. Сложете я да се пържи в добре загрята мазнина с кожата надолу. Ако предпочитате може да я изпечете върху грил тиган. За всяка страна ще са необходими около 3-4 минути. След това извадете рибните филета и ги сложете върху кухненска хартия. В друг тиган разтопете маслото и задушете в него нарязания на ситно лук. Добавете виното и след минута сложете сметаната и горчицата. След като сосът се сгъсти може да овкусите с малко сол и черен пипер. Сложете рибата в подходяща чиния и залейте със соса. Гарнитурата е по ваш избор.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Течност в киселото мляко – да се изхърля ли?

 

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата