Пълнени картофи с кайма, лук и грах

Време на приготвяне: 90 минути Порции: 8

Пълнени картофи с кайма, лук и грах

Продукти:

1 кг картофи

½ кг телешка кайма

3 домата

1 щипка риган

1 щипка черен пипер

100 г варен грах (от консерва)

2 глави кромид лук

50 мл олио

 

Приготвяне:

Загрейте мазнината. В нея запържете лука, предварително нарязан на ситно. Разбъркайте за 4-5 минути, след което запържете заедно с него и каймата. Отстранете от котлона, когато каймата се запържи.През това време обелете и измийте картофите. Разрежете ги на половини и издълбайте от сърцевината им, където ще поставите плънката. Нарежете доматите, смесете ги с граха и накрая към тях прибавете и сместа с каймата и лука. Разбъркайте добре и напълнете всеки картоф с нея. Накрая „затворете“ картофите. Печете в загрята на 200 градуса фурна отначало под фолио, след това го отстранете, за да хванат картофите коричка.Забележка: Можете да добавите малко вода в тавата за печене, за да станат картофите по-бързо, а и да са по-крехки.

 

 

az-jenata.bg

 

Четете още: 5 трика за красота, които всички крият

 

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата