Домашен хумус с нахут и маслини

Време на приготвяне: 10 минути Порции: 6

Домашен хумус с нахут и маслини

Продукти:

500 г варен нахут от консерва

2-3 скилидки чесън

1 щипка сол

3-4 супени лъжици зехтин

1 щипка червен пипер

½ щипка кимион

1 щипка черен пипер

1 шепа маслини (по желание)

 

Приготвяне:

Отцедете течността от консервата внимателно, след това измийте нахута под течаща вода. Можете да пасирате съставките с пасатор в дълбока тенджера, а може и в блендер – важно е да се смесят добре. Маслините оставете за накрая. Тях разбъркайте ръчно с вече пасирания хумус.

 

az-jenata.bg

Четете още: Хороскопът ви за 26 март

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата