IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
19:30 | 15 септември 2017
Обновен: 15:51 | 30 април 2024

Варна ще е домакин на международен клубен турнир по пожароприложен спорт

Състезанията ще се проведат на стадион „Локомотив”

По материала работи: Слав Велев
Варна ще е домакин на международен клубен турнир по пожароприложен спорт

През следващата седмица, от 19 до 30 септември, Варна е домакин на Четвъртия международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос”. Организатори на спортната проява са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна съвместно с Община Варна и с подкрепата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР. Състезанията ще се проведат на стадион „Локомотив”.


Тази година участие ще вземат 9 мъжки клубни отбора от Молдова, Чехия, Румъния и България и 3 женски от България и Чехия. Съгласно регламента състезанието ще бъде проведено в следните дициплини: Изкачване с щурмова стълба; 100 м пътека с препятствия; Пожарна щафета 4 х 100 м с претятствия; Бойно разгръщане от мотопомпа.


Състезанието е част от дейностите провеждани по време на традиционната „Седмица на пожарната безопасност” целящи повишаване информираността на обществото за мерките за пожарна безопасност и дейността на органите за ПБЗН на МВР.


Каним представителите на Варненските медии и гражданите да наблюдават един от най-мъжествените спортове – пожароприложния спорт!

Коментари

Новини Варна