IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
18:37 | 4 ноември 2014
Обновен: 15:11 | 13 април 2024

Пътищата във Варненско не са готови за зимата

1/3 от шосейната мрежа в областта се нуждае от ремонт 15 млн. лв. не достигат за подготовката за снежния сезон

По материала работи: manager
Пътищата във Варненско не са готови за зимата

Пътищата в област Варна не са 100 процента готови за зимата. Това заяви в студиото на телевизия “Черно море” инж. Севдалина Казълова – началник-отдел „Областно пътно управление“. Причината е прозаична – няма пари. “Направено е всичко в рамките на одобрените финансови средства”, коментира инж. Казълова. Според нея финансовият лимит на управлението е изчерпан.

 

От ведомството се надяват, че проектът на служебното правителство за актуализация на държавния бюджет ще бъде приет от Народното събрание. Така Агенция „Пътна инфраструктура“ ще получи 15 милиона лева допълнително.  Те ще се разпределят по области за подготовка на пътищата за предстоящия зимен сезон, обясни инж. Казълова.

 

Средствата ще бъдат използвани за направа на маркировки, изкърпване на пътната настилка, изрязване на храсти, на излишна растителност. 

 

Като цяло около една трета от общо 700-те километра от пътните настилки в областта се нуждаят от ремонт, съобщи още инж. Казълова.

 

При осигуряване на финансови средства още този месец трябва да бъде изрязана излишната растителност на автомагистрала „Хемус“ в района на Провадия и на аксаковското село Слънчево.

 

Вече са осигурени снегорини, оборудвани с материалите, необходими при по-сериозен сняг – сол, пясък и други, коментира инж. Казълова. 

Александър Йорданов

Коментари

Новини Варна