IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:18 | 12 април 2018
Обновен: 20:27 | 6 май 2024

СУ „Найден Геров“ ще стане едно от най-красивите в града

Сега е трудно за всички, но сме обединени от голямата цел да влезем в обновената сграда, призна директорът на учебното заведение Мария Нестерова

По материала работи: Слав Велев
СУ „Найден Геров“ ще стане едно от най-красивите в града

СУ „Найден Геров“ ще стане едно от най-красивите в града. Сега ни е трудно – на учители, деца и родители, пръснати сме във всички краища на кв. „Левски“. Но всички сме обединени от голямата цел да влезем в обновена, уютна и укрепена сграда за новата учебна година на 15 септември. Това заяви на символичната първа копка на ремонта на училището директорът Мария Нестерова. Надявам се веднага след това да направим първа копка и за нов физкултурен салон, имаме много деца, носители на награди в спорта, добави тя.

Санирането и укрепването на сградата върви с усилени темпове и през почивните дни.

 

 

Училището, в което се обучават 1 400 деца, ще разполага с достъпна архитектурна среда за деца със специални образователни потребности и хора с увреждания. Във връзка с това ще бъде изградена рампа на първия етаж, съобщи Лилия Христова, директор на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. Тя посочи, че сградата се санира и укрепва усилено(по предписание на РДНСК) и призова строителя да спази крайния срок – 5 септември.

 

Много наши експерти се включиха активно в работата по проекта „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“. След ремонта учебното заведение ще придобие съвсем друг външен вид, каза зам.кметът на община Варна инж. Христо Иванов.  

 

СТАВРИ ТАРГОВ​

 

Четете още:   

 

Коментари

Новини Варна