IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:08 | 30 април 2018
Обновен: 00:12 | 29 април 2024

Модерна лаборатория откриха в Руското училище във Варна

Инвестицията е за около 12 хиляди лева и е изцяло със средства на родителите на учениците

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Модерна лаборатория за природни науки и екология беше открита днес в Средното училище с езиково обучение „Александър Пушкин“ във Варна. Инвестицията е за около 12 хиляди лева и е изцяло със средства на родителите на учениците. Събирането на средствата е продължило една учебна година, като в това са се  включили и учениците. 

 


 

От възможностите на лабораторията ще се възползват учениците от 5-и до 12-и клас. Тя ще е ценна за тях, защото тук те ще правят експерименти и опити по физика, биология и химия.

 


 

Училището не е имало такъв кабинет до момента, а от училищното настоятелство започват да събират пари за още подобрения в материалната база. 
 

Лентата на новата придобивка разряза директорът на училището Светлан Илиев, в присъствието на директора на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова. 

 


 

Откриването на лабораторията беше съпроводено с интерактивен бинарен урок с преподаватели Пенка Добрева и Елина Панайотова. Основен акцент бяха белтъците. Инициативата сложи началото на провежданите традиционни, за училището, Майски академични дни. 

 

 


Александър Йорданов
Снимки Пламен Гутинов

 

 

Коментари

Новини Варна