IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
09:18 | 5 юни 2018
Обновен: 12:03 | 30 април 2024

Вземат проби от морската вода във Варна

Експерти от БДЧР и Регионалната лаборатория ще отбележат заедно Световния ден на околната среда

По материала работи: Слав Велев
Вземат проби от морската вода във Варна

 

Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Регионалната лаборатория към ИАОС във Варна ще отбележат Световния ден на околната среда – 5 юни с пробонабиране на морски води и въздух в началото на летния туристически сезон.Водните проби ще бъдат изследвани с експресни методи и ще определят на място качественото състоянието на водите на Черно море в зоните за къпане.

 

От 10 часа експерти ще почистят района на Южния плаж във Варна, в близост до вълнолома. На посетителите в Морската градина ще бъдат раздадени информационни брошури.

 

 

„Да победим замърсяването с пластмаси” е темата на Световния ден на околната среда  2018, която насочва вниманието и приканва всички да се замислим как можем да променим всекидневието си, за да намалим вредите от замърсяването с пластмаси върху околната среда, дивата природа и нашето собствено здраве.

 

Световният ден на околната среда – 5 юни е най-мащабното събитие, организирано за първи път през 1972 г. и посветено на защитата на природата. Тази година домакин е Индия, която избра темата на деня и ще бъде в центъра на всички световни инициативи.

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна