IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:24 | 6 януари 2015
Обновен: 22:07 | 17 април 2024

Гимназията по туризъм се включва в програмата Global Family

По материала работи: Златина Добрева
Гимназията по туризъм се включва в програмата Global Family

Професионалната гимназия по туризъм "Асен Златаров" във Варна се включва като партньор в програмата Global Family на международната студентска организация AIESEC. С тази програма български семейства предлагат място за престой на чуждестранни доброволци студенти, които ще работят с ученици от варненските училища в различни направления като личностно и кариерно развитие, езикови умения, междукултурно разбиране, околна среда.
Чуждестранните студенти ще бъдат във Варна в периода от 10 януари до 30 март. По малките ученици ще се обучават в теми по околна среда, а по-големите – в личностно и кариерно развитие. Целта на инициативата е изграждане на младите хора като добри лидери, готови да излязат от зоната си на комфорт и с желанието да допринесат за развиване на обществото. От друга страна, децата изграждат междукултурно разбиране и имат възможността да се запознаят с хора от всички раси и континенти.
Българските семейства се запознават отблизо с чужда култура, чуждестранните студенти пък виждат бита и обичаите на българите.
AIESEC е най-голямата международна студентска организация с присъствие в 127 страни. Организацията подсигурява програми за обмен на студенти както с доброволческа, така и с корпоративна цел.

Коментари

Новини Варна