IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
15:26 | 28 юли 2020
Обновен: 06:42 | 23 април 2024

Хванаха берачи на тюфели в гората край Тервел

Горските край Варна задържаха резачки, каруца и насечени дърва

По материала работи: Слав Велев
Хванаха берачи на тюфели в гората край Тервел

Горските стражари от СИДП заловиха на територията на държавно ловно стопанство "Тервел" берачи с незаконно добити трюфели, като за нарушението са съставени четири акта, съобщиха от Североизточното държавно предприятие

 

Три моторни триона са задържани в ДЛС-Шерба, като извършителите са получили два акта и един констативен протокол. Същият брой актове са издали и горските от ДГС-Провадия. Това съобщават от Североизточното държавно предприятие, което управлява държавните горски територии в областите Шумен, Варна, Добрич и Търговище.

 

Пет пространствени кубически метра дърва за огрев, които са били добити незаконно, задържаха горските от ДГС-Нови пазар през седмицата. На нарушителите са съставени два акта по Закона за горите. През изминалата седмица в стопанството са извършени 34 проверки от дежурните екипи. 51 са инспекциите в ДЛС-Паламара, където за различни нарушения в горските територии са разписани четири констативни протокола. 

 

Каруца, моторен трион и един кубик дърва за огрев са задържани при една от 144 проверки в ДЛС-Търговище. На бракониерите са съставени три акта и два констативни протокола. Девет акта са разписали на нарушители дежурните екипи в ДГС-Омуртаг, при 13 проверки в частни имоти в село Беломорци. Задържани са девет кубика дърва без марки, които са открити в дворовете на няколко семейства. 

 

За периода 20-27 юли в СИДП са направени 492 проверки, като за нарушения в горските територии са съставени 22 акта и 7 констативни протокола. Задържани са шест пространствени кубика дърва за огрев, моторни триони, каруца и трюфели, обобщават от СИДП.

 

Черно море 

Коментари

Новини Варна