IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:55 | 19 септември 2020
Обновен: 12:33 | 30 април 2024

От "Богоров" се включиха активно в Световния ден на почистването

Доброволци от Професионална гимназия по икономика изчистиха двора на школото в почивния си ден

По материала работи: Слав Велев
От "Богоров" се включиха активно в Световния ден на почистването

Доброволци от Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ - Варна участваха в почистване на своя училищен двор в днешния Световен ден на почистването, съобщиха от школото.

 

Учениците периодично организират акции за почистване на замърсени градски и крайградски райони. Инициират дейности, с които призовават съученици и съграждани към създаване и поддържане на чиста и здравословна околна среда.

 

Началото на Световния ден на почистването е поставено през 2008 г. в Естония. Това е едно от най-големите граждански движения на нашето време, обединяващо доброволци от 180 държави по света за по-чиста планета. Почистване на замърсени с отпадъци зони, превръщане на отпадъци в сувенири и вещи за използване, дискусии и литературно четене „Зелени бизнес идеи“, анкетно проучване, фотоизложба „Следвай техния пример“ със снимки на почистени и добре подредени междублокови пространства, заснети от участниците, състезание „Моята зелена идея“ са част от дейностите на младите природолюбители, участващи в проект „Едно, две, три, малко помисли и после изхвърли“.

Коментари

Новини Варна