IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
14:30 | 28 септември 2020
Обновен: 12:20 | 23 април 2024

Вълчев откри новата сграда на Търговската гимназия и обновеното общежитие на ИУ-Варна

Сградата на учебния корпус на гимназията е част от групов паметник на културата с местно значение

По материала работи: Слав Велев
Вълчев откри новата сграда на Търговската гимназия и обновеното общежитие на ИУ-Варна

Снимки: Фейсбук, Тодор Балабанов

Образователният министър Красимир вълчев официално откриха ремонтираната сградат на търговска гимназия "Г. С. Раковски“ във Варна и обновеното общежитие на Икономическия университет в града.

Припомняме, че ремонтът на сградата на бившия Икономически техникум в центъра на града глътна 1,2 мил. лв., отпуснати по европейска програма и собствено финансиране от страна на ресорното министерство и Община Варна.

Сградата на учебния корпус на гимназията е част от групов паметник на културата с местно значение, изградена през 1888 година. По време на ремонта бяха ремонтирани покривите, беше опоставена инсталация - отоплителна, електроинсталация и ВиК.

Бяха създадени условия за достъп на хора с увреждания. С нова визия са сградите на учебен корпус и на физкултурния салон. Спортната площадка също е ремонтирана.

"Образованието и доброто бъдеще на младите хора са приоритет №1 за Варна. Затова не спират инвестициите в подобряването на образователната инфраструктура. Днес имах удоволствието да разгледам изцяло обновената Търговска гимназия и реновираното студентско общежитие блок № 2 на Икономически университет – Варна. За мен беше чест заедно с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, кмета Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, ръководствата на двете учебни заведения, да присъствам на церемониите по откриването на обновените обекти. Поздравления за всички, участвали в създаването на прекрасните условия за варненските ученици и студенти. Осигуряването на добра материално-техническа база е част от качествения образователен процес и е в подкрепа на общата кауза "Варна - град на знанието“, написа в профила си във Фейсбук председателят на Общинския съвет в града Тодор Балабанов.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна