IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
13:00 | 2 октомври 2020
Обновен: 10:01 | 20 април 2024

Фрапорт насърчава есенния туризъм у нас пред водещи немски медии

Целта на уебинара е да популяризира широката гама от атрактивни туристически възможности за почивка в България

По материала работи: Слав Велев
Фрапорт насърчава есенния туризъм у нас пред водещи немски медии

Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД, д-р Франк Кванте участва в онлайн пресконференция „България – популярни туристически дестинации, без ограничения за пътуване / Есенни промоции и нови дестинации / Туристически оферти през 2021 г. ”, насочена към насърчаване на туризма в България през есенния сезон.

 

Организиран от Германо-българската индустриално-търговска камара, целта на уебинара е да популяризира широката гама от атрактивни туристически възможности за почивка през есента в България.

 

Дестинация България бе представена пред голям кръг от представители на водещи германски медии, които имаха възможност да се запознаят с предимствата на страната, при предстоящ избор на място за почивка.

 

Чрез официално обръщение на вицепремиера на България и министър на туризма Марияна Николова, д-р Митко Василев от ГБИТК и представители на установени туроператори в Германия се рекламира пълният потенциал за почивка и отдих в страната, подчертавайки широкия спектър от възможности за спа, уелнес, балнео, културен, събитиен и медицински туризъм.

 

Свързаността на летище Варна със седем града в Германия през зимния сезон 2020/2021, който започва в края на октомври, бе представена от д-р Кванте, който изброи седемте планирани връзки през есента да включват Хамбург, Берлин, Дортмунд, Кьолн, Франкфурт-Хан, Нюрнберг и Меминген. Еднопосочни билети за тези дестинации се предлагат на цени от €29, а обявените цени до същите дестинации през 2021 г. към момента започват от €15. Заедно с ръководителя Медицинско осигуряване на летищата на Фрапорт д-р Артюн Мъгърдичян бе обсъдена темата за високото ниво на мерките за безопасност и превенция на COVID-19, които се прилагат стриктно на летища Варна и Бургас. Коментирана бе и ситуацията в България по отношение на безопасност от COVID-19 и ниския процент на разпространение.

Коментари

Новини Варна