IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:55 | 25 октомври 2020
Обновен: 18:08 | 26 февруари 2024

Прокуратурата е безкомпромисна срещу посегателствата над възрастни (ВИДЕО)

В Пловдив, мъж бе заловен и обвинен за грабеж на възрастен гражданин

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Туитър/Иван Гешев

"Ограбват, изнасилват, убиват възрастните ни съграждани. За някои това няма значение. За нас обаче има. Недопустимо е и ще бъдем безкомпромисни срещу подобни действия. Продължаваме...", заяви главният прокурор Иван Гешев чрез акаунта си в Twitter и сподели видео на Районната прокуратура в Пловдив, където мъж беше заловен и обвинен за грабеж на възрастен гражданин, предаде "Дарик"

 

Грабежът е извършен на 23 октомври в Раковски около 21:30 часа, когато в къщата на 72 годишния пенсионер проникнал непознат мъж. Натрапникът прескочил оградата и минал през незаключената врата на възрастния мъж, който живеел сам. Когато нахълтал в стаята му той се бил излегнал, гледал телевизия и четял вестник. Неканеният гост поискал пари от шокирания си домакин, който му предложил 5 лева, след това издърпал якето, в което пенсионерът кътал парите си. От джобовете на дрехата извадил още 90 лева, но това не му било достатъчно и започнал да претърсва стаята за други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, обаче се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. Междувременно грабителят взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.


По делото са извършени процесуално-следствени действия. При извършеното разпознаване пострадалият категорично е разпознал нападателя си. Част от вещите са установени. Действията по разследването продължават.  

 

Въпросният мъж е на 36 години, криминално проявен и е задържан за грабежа рамките на един час след подаването на сигнала в полицията, като са били открити и част от отнетите вещи. Мъжът е обвинен в отнемане на чужди движими вещи – сумата от 95 лева, електрическа резачка за рязане на дърва и бутилка уиски, от владението на 72-годишен мъж, като е употребил за това сила – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

По делото са извършени процесуално-следствени действия. При извършеното разпознаване пострадалият категорично е разпознал нападателя си. Част от вещите са установени. Действията по разследването продължават.  

 

Днес пострадалият възрастен мъж беше посетен в дома му от районният прокурор на гр. Пловдив – Чавдар Грошев, зам. – районният прокурор Атанас Илиев - наблюдаващ прокурор и гл. инспектор Пламен Иванов, началник на РУ – Раковски при ОД на МВР – Пловдив. 

 

ВИДЕО

Коментари

Новини Варна