IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:31 | 11 ноември 2020
Обновен: 05:50 | 2 май 2024

Кризисният щаб във Варна реши: От утре над VI клас - дистанционно!

Ограничава се достъпа на непълнолетни в моловете

По материала работи: Слав Велев
Кризисният щаб във Варна реши: От утре над VI клас - дистанционно!

Кризисният щаб във Варна взе допълнителни мерки срещу COVID-19 след проведено заседание на 11.11.2020, съобщават от Областна администрация-Варна.

Във връзка с усложняваща се епидемична обтановка се забранява се посещението на молове от непълнолетни без придружител във Варна.

Към обучение в електронна среда ще преминат всички ученици от Община Варна – от VI до XII клас включително от 12.11.2020 до 22.11.2020 година. За учениците от първи до пети клас включително решенията се вземат от директорите, съобразно конкретната обстановка в училищата, съгласно заповед на министъра на образованието. Директорите трябва да създадат условия за преминаване към дистанционно обучение като се съобразяват с изискванията на учебната програма .

Директорите на всички училища на територията на Област Варна, с изключение на Община Варна, ще извършват непрекъснат мониторинг на дейността на поверението им учебни заведения във връзка с усложняващате се епидемична обстановка, в това число да извършват анализа на отсъстващите,положителните и контактните лица на ученици, педагогически и непедагогически персонал, както и да предсприемат съответните действия съгласно заповед на министъра на образованието.

Коментари

Новини Варна