IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Здраве
13:05 | 11 ноември 2020
Обновен: 00:17 | 24 март 2024

80% от учителите у нас искат изцяло онлайн обучение

76,8% от тях заявяват - опасно е да се работи в училище

По материала работи: Слав Велев
80% от учителите у нас искат изцяло онлайн обучение

Близо 80% от учителите и директорите смятат, че цялата образователна система трябва да премине на електронно обучение. Това става ясно от допитване на Синдикат "Образование", проведено сред 4270 педагогически специалисти, предаде "Морето.net".

76,8% от тях пък са на мнение, че училищната среда е опасна за работа.

От синдиката посочват като причини за високата подкрепа на е-обучението сред педагозите факта, че в момента много трудно се създава организация за учебен процес заради големия брой болни и отсъстващи учители и директори. Много от учителите изпитват повишена предпазливост и са в болнични за една или две седмици, а голяма част от учителите и директорите заместват свои отсъстващи колеги, което ги претоварва.

Според българските учители не е справедливо решението дали да се премине към дистанционно обучение да се съгласува с родителите. В момента над 70% от родителите искат присъствено обучение.

Изследването сочи, че в 10% от образователните институции нямат щат за медицинско лице, а в 25% също нямат медицински лица, защото са назначени медицински работници в пенсионна възраст, които се страхуват да работят на първа линия и са в разрешен отпуск.

При тази ситуация според синдиката все по-логично изглежда решението за временно превключване на образователните институции в страната в обучение в електронна среда от разстояние.

Коментари

минчо сливата ( преди 3 години )
а в магазин тия учители ходят ли.или и продавачите да затворят и ще ми ядат ....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна