IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
09:00 | 11 ноември 2020
Обновен: 14:19 | 27 април 2024

Нови двама учители починаха след усложнения от коронавирус

14 станаха жертвите на COVID-19 сред преподавателите у нас, след като държавата настоява учениците да се обучават присъствено

По материала работи: Слав Велев
Нови двама учители починаха след усложнения от коронавирус

Нови двама учители починаха от COVID-19. Така бройката на загубилите битката с вируса преподаватели у нас стана 14, след като държавата настоява учениците да се обучават присъствено.

 

56-годишен преподавател от Професионалната гимназия по туризъм във Велико Търново е починал в областната болница след усложнение на заболяването. 

 

Първата жертва на Ковид-19 сред учителското съсловие в търновско стана любим преподавател по английски език. Болестта се развива за дни, той постъпва в областната болница, но след два дни издъхва. 

 

"Загубихме колега, който няма как да изразим и да намерим нужните думи. Шокът ни е голям, защото той е в силите си, времето, когато за един учител можем да кажем, че е постигнал майсторството в професията, един от стълбовете в колектива и времето когато можеш да дава най- доброто от себе си", каза преподавателят Евгени Коев, предаде Bulgaria On Air.


"За съжаление, изказвам още веднъж съболезнование към неговите близки, това е един учител, който не успя да се пребори със заболяването. Моят апел към всички колеги е да не се прикриват първите симптоми на заболяването, а напротив - да се следят", допълни началникът на РУО - Велико Търново инж. Розалия Личева.

Броят на заразените учители расте, няколко от тях са настанени в болница.  

 

"Броят на карантинираните ученици е 71, като двама от тях са с положителни тестове, броят на учителите с положителни тестове е 21 и десет контактни учители, тоест под карантина, като малко по късно имаме още двама учители с положителен тест и един клас –четвърти преминава на обучение в електронна среда от днес", допълни тя.

 

Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria On Air.

 

Единайсет души с коронавирус са починали за денонощие в Русенско. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

 

Сред починалите е и 56-годишен учител от град Две могили, който е бил без придружаващи заболявания. Ръководството и екипът на областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците.

 

Оттам информират, че броят на смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията в Русенско е 72. Починалите са на възраст между 42 и 91 години.

 

От Областния оперативен щаб информират, че през последното денонощие са диагностицирани 175 души с инфекцията. От тях 156 са в община Русе. Петима заразени има в община Бяла, четирима – в Иваново, трима са в община Две могили, а в Борово, Ветово и Сливо поле са по двама. В община Ценово е регистриран един случай, предават от БТА.

 

Коментари

Полина ( преди 3 години )
rate down comment 2 rate up comment 0
Мила Николова ( преди 3 години )
Преподавателите, които починаха са повече от 20. Посочвате невярна информация.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 1
Новини Варна