IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:45 | 25 декември 2020
Обновен: 06:06 | 6 май 2024

Варненци изпълниха Катедралния храм навръх Рождество Христово

Пролетното време на Коледа напълни улиците и плажовете в града и в близките курортни комплекси

По материала работи: Слав Велев
Варненци изпълниха Катедралния храм навръх Рождество Христово

Много варненци и гости на града дойдоха в катедралния храм "Успение Богородично " във Варна ,за да присъстват на тържествената архиерейска света литургия, посветена на Рождество Христово, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. В храма дойде и вицеадмирал Митко Петев - военен представител на България във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз, предаде Радио Варна.

 

Семейство Николина и Станимир Янчеви има три деца - Петър, на три години и сестрите Яна и Росица на 10 и на 14. На Рождество Христово те винаги са в катедралния храм "Успение Богородично"във Варна. Рожденичката Румяна Николов навършва 76 години, а Христо ​Ковачев има  имен ден те също дойдоха на архиерейската служба, предаде Даниела Стойнова.

 

Храмовете са отворени за Рождество Христово при спазване на всички противоепидемични мерки. Това съобщават от Варненската и Великопреславска митрополия. 

 

В църквите се извършва редовна дезинфекцията на иконите. За службите ще се допускат само хора с маски и на отстояние един от друг. 

Топлата зима стана причина много хора да излязат на разходка в морската градина, в центъра на града или на самия плаж за втори ден поред. Пълни бяха и алеите на Св. Св. Константин и Елена, не малко хора имаше и в Златни пясъци.

Липсата на сняг се замества от наличието на пясък, където малките деца и днес извайваха пясъчни замъци.

Повечето от тях вече бяха получили подаръците от Дядо Коледа.

Далеч не всички хора бяха усмихнати и във весело настроение. Все пак сме на финала на една тежка година.

Но разходката, чистият въздух и морският бриз могат да вършат чудеса с емоциите ни. И да виждаме светлината сред облаците, пише Ваня Славова.

Коментари

Новини Варна