IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
11:13 | 28 декември 2020
Обновен: 17:52 | 17 април 2024

Правят велоалея и по ул. "Железкова" във Варна

Ще бъдат ремонтирани и тротоарите, не е ясно обаче къде ще паркират стотиците коли в района

По материала работи: Слав Велев
Правят велоалея и по ул. "Железкова" във Варна

Снимка: Фейсбук/Иван Портних

 

Велоалея ще бъде изградена по ул. „Д-р Анастасия Железкова“ във Варна. "Ремонтът, който започнахме от ул. „Разлог“ до бул. „Осми приморски полк“, е част от програмата ни за обновяване на по-малките улици в града. Рехабилитация е предвидена и за ул. „Разлог“, която е връзка с бул. „Васил Левски“", написа във Фейсбук кметът на Община Варна Иван Портних.

„Предвидените строително-монтажни работи включват реконструкция и усилване на уличната настилка, ремонт на тротоарите, възстановяване на два водостока, подмяна на решетките на колекторната система за дъждовни води. Ще продължим и развитието на мрежата от велоалеи в града, като съществуващата велоалея по бул. „Осми приморски полк“ ще свържем с ново трасе по ул. „Мадара““, уточни кметът.

 

Не е ясно обаче след ремонта къде ще паркират стотиците автомобили на живущите и работещите в района, които често спират по протежението на улицата.

 

Коментари

ясно е ( преди 3 години )
Улицата се стеснява от двете страни с по 2м. Старите бордюри бяха в ствола да дърветата новите са на два метра от тях. Автомобилите ще паркират перпендикулярно и от двете страни. Разбира се, че ще има и знаци за синя зона. Ама това ви е още рано да ви го казваме.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна