IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:45 | 6 януари 2021
Обновен: 17:39 | 21 април 2024

Варна и Бургас не са застрашени от водна криза (ВИДЕО)

Количеството изразходвана питейна вода в морската столица е по график

По материала работи: Слав Велев
Варна и Бургас не са застрашени от водна криза (ВИДЕО)

Не сме застрашени от водна криза, нито във Варна, нито в Бургас. Това казааха по време на брифинг предсатвители на отговорни институции. Урпавителите на ВиК дружествата във Варна и Бургас отговориха на отпарвени критики на екоминистъра  Емил Димитров във връзка с проблемите с водоснабдяването по Черноморието, предаде Радио Варна.

В  срещата с медиите  се включиха областният управител на Варненска област г-н Стоян Пасев, както и управителите на водоснабдителните дружества във Варна и Бургас г-н Валентин Вълканов и г-н Ганчо Тенев, съобщават от ВиК- Варна.

По думите ма Тенев обемът на яз "Камчия" в момента е 123 млн. кубика, а до пълния обем остават още 110 млн. кубика. Той е категоричне, че не сме изпарвени пред хипотезата за воден режим, тъй като общото потребление за месец за Варна и Бургас е 6 млн. кубика.Той е оптимист, че нивото на водата в язоввира о ще се покачи отново заради валежите през зимния сезон.

Управителятна ВиК Варна Валентин Вълканов  заяви, че количеството изразходвана питейна вода във Варна е по предварително зададен график.  Той обясни и защо не трябва да се спира водата по деривация "Китка", като уточни, че това може да се случи само за профилактика само два пъти в годината. 

Не е водена кореспонденция за проблеми с водоснабдяването на двата най-големи черноморски града, съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев. Не е имало такава кореспонденция нито между областна администрация и министерството на околната среда и водите, нито между В и К-дружествата и министерството, подчерта Пасев. Припомняме, че по-рано днес министърът на околната среда и водите Емил Димитров обвини В и К Варна и областния управител, че са бездействали 11 месеца въпреки, че са били предупредени на проблема с очакваното безводие. Стоян Пасев определи думите на министъра като„политическо говорене, чиято цел е трупане на  някакви дивиденти.

 

Коментари

Новини Варна