IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:00 | 13 януари 2021
Обновен: 12:14 | 25 март 2024

По-малко от 1/4 от варненските учители искат да се ваксинират

Едва 7 % от непедагогическия персонал във Варненско са изявили интерес към антидота

По материала работи: Слав Велев
По-малко от 1/4 от варненските учители искат да се ваксинират

22% от учителите и само 7 % от непедагогическия персонал във Варненска област са изявили желание да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, заяви пред Дарик директорът на Регионално управление по образование Венцеслава Генова. 

„Ваксинирането е по желание и всеки има своите резерви.  Някои от учителите споделят, че липсва достатъчно информация, за да вземат своето информирано решение. Други пък вече са преболедували. Учителите, които са дали съгласие, са силно мотивирани да работят присъствено със своите ученици. Едновременно с това във ваксината те намират начина да запазят своето здраве и здравето на учениците”. 

Процентът на заболелите ученици и учители във Варна в момента е нисък и ситуацията е овладяна. Според Генова за учениците от 5. до 12. клас е най-добре учебният процес да продължи с редуването на присъствено и онлайн обучението. 

От началото на учебната до края на календарната година родителите на 550 деца са подали заявления за дистанционно обучение, като при по-малко от 100 от случаите се касае. В първата седмица след края на зимната ваканция, са постъпили нови 150 заявления от родители, които желаят децата им от 1. до 4. клас да продължат да учат онлайн. 

Ако бъде взето решение учениците от 5 до 12. клас да се завърнат в класните стаи, Генова очаква да бъдат подадени нови заявления от родители. 

 

Коментари

Новини Варна