IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:50 | 14 януари 2021
Обновен: 08:30 | 17 април 2024

Руска делегация посети Варна

Н. Пр. Анатолий Макаров и министър Сергей Черьомин поднесоха цветя пред паметника на граф Игнатиев

По материала работи: Слав Велев
Руска делегация посети Варна

Снимка: Община Варна

 

Руска делегация бе на посещение във Варна днес. По покана на руското посолство венци и цветя пред паметника на граф Игнатиев поднесоха посланикът на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров, Сергей Черьомин - министър на външнотърговските отношения в Правителството на Москва, Генералните консули на Руската федерация във Варна и Русе Владимир Климанов и Андрей Громов, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, Христо Полендаков - директор на дирекция "Двустранни отношения" в Министерството на външните работи на Република България, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.


По-късно в сградата на руското консулство във Варна бе открита паметна плоча на Юрий Черьомин, Генерален консул на СССР във Варна, загинал в самолетна катастрофа на 2 август 1988 г. при изпълнение на служебни задължения. Програмата на делегацията продължи със среща в Община Варна, по време на която бяха обсъдени възможностите за двустранно сътрудничество в областта на образованието, науката и спорта. Сергей Черьомин запозна кмета Иван Портних с новите проекти, които се реализират в Москва - в сферите на здравеопазването, транспорта, екологията, образованието. Стана ясно още, че СОК "Камчия" ще бъде развиван активно след края на пандемията. Комплексът ще работи целогодишно и ще предлага възможности за рекреация и спорт за всички възрасти, ще бъдат съдзадени и условия за провеждане на различни международни събития, форуми и конференции.

Коментари

Новини Варна