IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
14:35 | 14 януари 2021
Обновен: 18:49 | 25 март 2024

Московски министър: Мислим да развием комплекс Камчия след пандемията

Европа иска руската ваксина, заяви Черьомин

По материала работи: Слав Велев
Московски министър: Мислим да развием комплекс Камчия след пандемията

Надяваме се с решението на проблемите около пандемията от Ковид-19 да можем да придадем нов импулс на развитие на уникалния комплекс "Камчия", каза днес във Варна Сергей Черьомин, министър в правителството на Москва и ръководител на Департамента по външноикономически и международни връзки на руската столица. По думите му идеята е край Варна да почиват не само деца и ветерани от войните, а комплексът да се ползва активно за подготовка на спортисти и за провеждане на големи културни събития, фестивали и конференции, предаде БТА.

Когато се разреши въпросът с пандемията, може да се правят някакви планове за визити на високо ниво между Русия и България, допълни посланикът на Федерацията у нас Анатолий Макаров. По думите му фактор в това отношение е и фактът, че у нас през настоящата година предстоят два избора. Нека първо свалим маските, тогава ще възстановяваме нормалните човешки взаимоотношения, посочи дипломатът.


Посланик Макаров и министър Черьомин ще се срещнат днес с кмета на Варна Иван Портних. Преди разговора заедно с другите членове на делегацията те поставиха венци и цветя пред паметника на граф Игнатиев в центъра на града. В церемонията участваха още Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и областният управител Стоян Пасев.

  
В Русия върви активна ваксинация на населението срещу коронавирус, вече имаме регистрирана и трета ваксина и се надявам, че в близките шест месеца значителна част от населението ще се ваксинира, което ще ни позволи да се справим с пандемията-това заяви във Варна Сергей Черьомин - министър на външнотърговските отношения в правителството на Москва, който поднесе цветя на паметника на граф Игнатиев, придружен от посланика на Русия Анатолий Макаров. Черьомин каза, че той се е ваксинирал преди 6 месеца с руската ваксина и няма досега никакви  странични ефекти , а към руската ваксина проявяват интерес и страни от Европейския съюз, сред които Унгария, предаде Радио Варна.

Сергей Черьомин каза още,че проучване показва,че Москва е на трето място в света след Сеул и Сингапур по качество на справянето с пандемията и по качество на предоставяните медицински услуги. Мисля, че проблемът с европейските държави е по-скоро на политическо, а не на техническо ниво, каза Черьомин. И допълни, че всъщност най-важното е здравето на хората, а не къде е произведена ваксината.

Подробности чуйте тук

Коментари

Новини Варна