IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:45 | 26 януари 2021
Обновен: 03:09 | 23 април 2024

Глобиха варненец с 300 лв. за без маска. Той се жали в съда и ...О, чудо: Глобата падна

Той карал колело в районна на Топлата вода, където бил спипан от органите на реда

По материала работи: Слав Велев
Глобиха варненец с 300 лв. за без маска. Той се жали в съда и ...О, чудо: Глобата падна

Варненец успя да се преброи в съда срещу глоба от 300 лева, наложена му за неспазване на противоепидемичните мерки. Санкцията е била наложена през април миналата година. По-рано този месец е била отменена от Варненския районен съд, установи проверка на Дарик

На 26 април след 21.30 часа варненецът минал с велосипед по крайбрежната алея „Капитан Георги Георгиев“ на път за дома си. В района на Топлата вода бил спрян за проверка от полицаи, които му съставили акт за неспазване на противоепидемичните мерки по време на извънредното положение.

Едно от основанията за глобата било нарушаване на действащата тогава заповед на РЗИ-Варна за забрана посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Варненецът е бил с предпазна маска на лицето, но въпреки това отнесъл глоба от 300 лева.

Районният съд прецени, че са налице обстоятелства, сочещи на по-ниска степен на обществена опасност на нарушението в сравнение с типичния случай на този вид нарушение, т. е. налице е маловажен случай. В близост не е имало други хора и не е била създадена опасност от заразяване на други лица или на самия жалбоподател. Всичко това сочи на по-ниска степен на обществена опасност на нарушението и на дееца, поради което и налагането на административно наказание в случая се явява несъответно на закона, се отбелязва в мотивите на съда.

Коментари

Новини Варна