IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:00 | 2 февруари 2021
Обновен: 16:19 | 22 април 2024

Варненски ученици обраха наградите в конкурс по английски

Призьорите в състезанието по творческо писане са от IV EГ, ОУ „Петко Р. Славейков“ и ГПЧЕ „Йоан Екзарх“

По материала работи: Слав Велев
Варненски ученици обраха наградите в конкурс по английски

Над 2300 ученици от 126 училища в цялата страна участваха в Единадесетото национално състезание по творческо писане на английски език, съобщиха от Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС".

Участниците се състезаваха в седем възрастови категории от 6. до 12. клас, като за всяка националното жури излъчи победител и класирали се на второ и трето място.

Габриела Нейчева и Любомир Янчев от Четвърта езикова гимназия „Фредерик Ж. Кюри“ са победители съответно в 11. и 12. клас, Калоян Аспарухов от ОУ „Петко Р. Славейков“ е класиран на 2-ро място сред седмокласниците, а Ива Банкова и Михаела Иванова от ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ печелят трето място в 11. и 12. клас.

Церемонията по награждаване на победителите ще бъде излъчена онлайн в края на февруари в YouTube канала на състезанието.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за единадесета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" в партньорство с Посолството на САЩ, Американския университет в България и Британския съвет.

Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи нестандартното мислене на участниците, като: „Новите дрехи на Земята“, „ Важна новина: Река Амазонка избяга от джунглата“, „Момичето зад маската“, „Мирисът на тишината беше навсякъде“, „2020 е математически проблем“ и др.

 

Коментари

Новини Варна