IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
08:50 | 22 февруари 2021
Обновен: 17:08 | 17 април 2024

Скандален ремонт във Варна: Вместо 6, минаха 16 месеца, а път все още няма (ВИДЕО)

Пътят за "Кабакум" продължава да е затворен вече близо година и половина

По материала работи: Слав Велев
Скандален ремонт във Варна: Вместо 6, минаха 16 месеца, а път все още няма (ВИДЕО)

Кадър: бТВ

Забавен ремонт на пътя създава проблеми на жителите на Варненски район Срокът на реконструкцията се удължава два пъти, а качеството на работа е съмнително, пише бТВ.

Вече 16 месеца продължава изграждането на канализация в курортен комплекс „Чайка“ във Варна. Първоначалният план е бил да приключи за 6 месеца. Заради него пътят към местност "Кабакум" е затворен още от под "Дървения мост", а градският транспорт не обслужва спирките в района.

По улица „Боян Бъчваров“ по европейски проект през 2019 г. започва изграждането на канализация. Крайният срок за завършване на дейностите е април 2020 г., но в последствие е удължаван два пъти с по шест месеца. Хората от района сигнализират за този безкраен ремонт. Проблемът според тях не е само крайният срок на ремонта, но и качеството на новоасфалтирания участък, на места пътят вече е пропаднал. Проблем е и това, че градският транспорт не обслужва спирките. Според хората целият квартал се разрушава системно. Затруднен е и достъпът на туристи към хотелите в местността, а бизнесът е сринат.

„Оказа се, че има геоложки строеж, който е нехарактерен за района. Бяха направени допълнителни проучвания и беше преработен частично проектът. В момента се извършват дейности по възстановяване на пътната настилка и през следващата седмица ще бъдат извършени асфалтови работи за възстановяване на настилката“, увери зам.-кметът на община Варна.

ВИДЕО

 

Коментари

Новини Варна