IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
10:50 | 2 март 2021
Обновен: 16:13 | 25 март 2024

Пробация за пореден варненец, нарушил карантината

38-годишният мъж сключи споразумени с прокуратурата

По материала работи: Слав Велев
Пробация за пореден варненец, нарушил карантината

Пореден варненец "изгоря" заради неспазване на карантината. Районен съд – Варна одобри внесено за разглеждане споразумение от прокуратурата и осъди 38-годишен мъж за нарушаване правила и мерки, издадени против разпространяването и появяването на заразна болест по хората – престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. На подсъдимия бе наложено наказание „Пробация“, като за срок от 6 месеца  той подлежи два пъти седмично на задължителна регистрация по настоящ адрес и следва да провежда периодични срещи с пробационен служител. 


За времето от 2 до 15  юни миналата година подсъдимият  бил поставен под задължителна 14-дневна карантина, на основание предписание, издадено от РЗИ - Варна. Той не трябвало да напуска посочения от него адрес на пребиваване в град Варна, но на 6 юни 2020 г. нарушил тази мярка и излязъл, като деянието е извършено по време на епидемия и извънредна епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 и съществуващата непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите.

 

Коментари

Новини Варна