IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
10:30 | 15 март 2021
Обновен: 08:34 | 26 март 2024

Повдигнаха обвинения на крадците, отрязали пътните знаци край Разград

Грози ги от 1 до 10 години затвор

По материала работи: Слав Велев
Повдигнаха обвинения на крадците, отрязали пътните знаци край Разград

Районна прокуратура - Разград повдигна обвинения на двама мъже от с. Стражец, обл. Разград, за кражбата на пътни знаци и стълбове за пътни знаци на обща стойност 4246, 98 лева, извършена в съучастие и в условията на повторност. За извършеното от двамата обвиняеми престъпление по чл. 195, ал.1, т.4 и т.7 от НК се предвижда наказание от 1 до 10 години лишаване от свобода.

Досъдебното производство е образувано на 10 март 2021 година след получен сигнал за извършена кражба на 10 бр. метални стълбове и монтирани на тях 18 бр. пътни знаци, собственост на Агенция „Пътно инфраструктура“, които са били монтирани на път в района на Северната промишлена зона на гр. Разград.

В хода на разследването е установенa съпричастност към извършването на престъплението на криминално проявени А.А. (59 г.) и С.С. (34 г.), баща и син от с. Стражец, обл. Разград. Двамата мъже извършили кражбата на металните стълбове като използвали ножовка, след което ги транспортирали с каруца до имота си, където ги използвали за направата на ограда.

Обвиняемите имат множество криминалистични регистрации за кражби и хулиганства, а 34–годишният мъж се намира в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Разград А.А. и С.С. са задържани за срок до 72 часа. Престои днес да бъде внесено искане до Районния  съд в града за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо двамата обвиняеми мъже - „задържане под стража”.

Коментари

Новини Варна