IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
13:30 | 22 март 2021
Обновен: 14:04 | 17 април 2024

Разбиха печатница за фалшиви пари във Варна, този път не е за реквизит

Младеж платил с неистински 50-левки в такси, магазин и пицария в морската столица

По материала работи: Слав Велев
Разбиха печатница за фалшиви пари във Варна, този път не е за реквизит

Снимка: ОД на МВР - Варна

Печатница за фалшиви пари е разбита във Варна. До разкриването й се е стигнало, след като миналия понеделник само в рамките на три часа са получени няколко сигнала за използване на неистински 50-левки. С тях е било платено в денонощен магазин, в пицария и на таксиметров шофьор.  

Полицията е задържала 21-годишния Н.П., който е пласирал ментетата. В неговата квартира във Варна е намерена действаща печатна работилница. Иззети са над 80 готови неистински банкноти от 50 лева с повтарящи се серийни номера, както и над 500 неизрязани фалшификати със същия номинал. 

В жилището са открити също устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери, имитиращи защитната лента, и всички необходими за производството на фалшификати инструменти.

По искане на прокуратурата Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста 21-годишния мъж, който има предишни криминални прояви. 

Коментари

Новини Варна