IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
14:15 | 26 март 2021
Обновен: 21:45 | 25 април 2024

Хотелиери притеснени: Свлачища откъсват „Златни пясъци”

Панроамният път през Трифон Зарезан от години е затворен

По материала работи: Слав Велев
Хотелиери притеснени: Свлачища откъсват „Златни пясъци”

Ако свлачищата в местност Траката и преди село Кранево се активизират, това би откъснало и изолирало напълно курорта „Златни пясъци”. Двете свлачища трябва да бъдат укрепени, за да се гарантира летният сезон. Това заявяват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Освен това активирането на свлачището в Траката ще доведе до преместването на маршрутите на трансферите през неугледни пътища, което не е добре за първото впечатление на пристигащите туристи и е в пълно противоречие за „добре дошли”, изтъкват от професионална организация. 

Ако свлачището край Кранево пропадне, означава комплексите "Златни пясъци" и "Св. св. Константин и Елена" да бъдат откъснати за румънските туристи, което би довело до сериозни загуби за хотелиерите.

Сред другите свлачищни процеси, на които е необходимо да се обърне внимание, са тези по пътя от светофара в "Златни пясъци" до „Ривиера”. Необходимо е и да бъде възстановен панорамният път през Трифон Зарезан, който е най-прекият от Варна до "Златни пясъци", посочват от браншовата организация.

Необходимо е да се решат проблемите със свлачищата, ремонтиране на пътищата до курортите и изграждането на паркинги в тях. Това е един от приоритетите, за чието осъществяване е необходима политическа воля, представяни по време на поредицата от срещи между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация  и представители на политическите сили, кандидатстващи за място в 45-то народно събрание. Предизвикателствата пред туристическия сектор са изложени от БХРА на всяка от политическите сили в папка с над 30 страници, в която са подробно разписани както съществуващите проблеми така и пътищата за тяхното решаване.

Коментари

Новини Варна