IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:30 | 26 март 2021
Обновен: 12:23 | 24 април 2024

Варненските таксиметрови централи спешно обсъждат нова цена за превоз

Нова цена - нов разход за шофьорите

По материала работи: Слав Велев
Варненските таксиметрови централи спешно обсъждат нова цена за превоз

Централите за таксиметров превоз във Варна да определят с колко ще бъде увеличена първоначалната такса за превоз на пътници в най-скоро време, за да могат таксиметровите шофьори да извършат в срок претарифиране на апаратите си. Този апел отправи Димчо Иванов, председател на таксиметровия синдикат „Авто-94“, предаде Радио Варна.

Наредба №34, която тази година бе обнародвана в Държавен вестник, дава възможност таксата за първоначален превоз на пътници да бъде увеличена от две до три минимални тарифи, искане, за което таксиметровите шофьори водиха дълги преговори с правителството и организираха протести. Срокът за претарифиране на апаратите е до края на месец април, а решението с колко ще е увеличението е на централите. Ако не се побърза, не всички шофьори във Варна ще успеят, а глобите след това са големи и са персонални за шофьора, каза за Радио Варна Иванов.

Над 1500 таксиметрови коли от Варна трябва да преминат през Регионалния отдел по метрология във Варна. Това е единственото място където се извършва настройка на апаратите. Идват таксиметрови шофьори от Добрич и  други области, а крайният срок наближава, алармира синдикалистът. На ден могат да минат не повече от 20-30 коли.

20 лева струва настройката на апарата. Ако не се извърши в срок, персоналната глоба е за шофьора и може да стигне до 1000 лева, каза още Димчо Иванов.

Чуйте повече тук

 

Коментари