IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:00 | 31 март 2021
Обновен: 06:44 | 23 април 2024

Изграждат нов физкултурен салон в СУ „Найден Геров“ във Варна

Проектът е част от правителствена програмата за 25 млн. лева

По материала работи: Слав Велев
Изграждат нов физкултурен салон в СУ „Найден Геров“ във Варна

Символична първа копка бе направена вчера от кмета на Варна Иван Портних, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и директора на училището Мария Нестерова/Снимка: Община Варна

Започва строителство на физкултурен салон в VII СУ „Найден Геров“. Проектът е част от програмата за изграждане на физкултурни салони в училищата, за която правителството отпусна 25 млн. лева.

Средствата за изграждане на спортното съоръжение са в размер на 1,2 млн. лв.  Големината на игралното поле е 32/16 метра и ще позволява практикуването на различни спортове, като мини футбол, баскетбол, волейбол и тенис на маса. Предвидени са и помощни помещения – съблекални, кабинети за учители, треньори и съдии, както и кабинет за административна и методическа дейност.

Директорът на VII СУ „Найден Геров“ Мария Нестерова заяви, с реализирането на проекта за строителство на физкултурен салон ще се сбъдне мечтата на поколения ученици и учители. 

Коментари

Новини Варна