IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
10:15 | 3 април 2021
Обновен: 10:26 | 25 април 2024

Ученици от Варна дариха 1000 лв. за децата на медиците на първа линия

Децата са от няколко паралелки на училище „Найден Геров“

По материала работи: Слав Велев
Ученици от Варна дариха 1000 лв. за децата на медиците на първа линия

Ученици от Варна дариха средства за децата на медиците на първа линия, като израз на благодарност и подкрепа към семействата на лекари, съобщиха от Българския лекарски съюз.

Децата от няколко паралелки от 2, 3, 4, 5 и 6 клас на варненското училище „Найден Геров“ са решили да подкрепят кампанията „За децата на героите в бяло“ и са събрали сумата от близо хиляда лева.

Тя се организира от Българския лекарски съюз (БЛС) и е в подкрепа на децата, загубили родител-медик в битката с Ковид-19.

Децата от варненското училище са събирали средства за кампанията в продължение на няколко седмици. Инициативата за това е на училището и се е осъществила с помощта на педагогическия съветник г-жа Светла Банова.

„Жестът на тези малки деца с големи сърца е толкова трогващ и ни показва, че няма възраст за добрите дела", коментира председателят на Лекарския съюз д-р Иван Маджаров. От БЛС изразяват своята благодарност към всички дарители на кампанията, сред които има много фирми и частни лица.

Всеки, който желае да я подкрепи, може да го направи чрез дарение по банков път:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: УниКредит Булбанк АД

IВАN: BG55UNCR70001523991300

BIC: UNCRBGSF

Основание: МЕДИЦИ COVID-19

Информация за дарените средства и подпомогнатите семейства ще бъде публикувана на сайта на БЛС: blsbg.com, на Facebook и Instagram страниците на съсловната организация.

По последни данни от Националната информационна система над 12 000 медицински служители са се заразили с коронавирус от началото на пандемията през март 2020 г., сред които лекари, медицински сестри, санитари и фелдшери.

Повече от 30 лекари загубиха битката със заболяването досега, но здравното министерство не води официална статистика за техния брой.

Коментари

Новини Варна