IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:00 | 12 април 2021
Обновен: 03:21 | 14 март 2024

Млад варненец ограби старица в Аспаруховия парк

Гастрольори от страната шарят по хижи и селски къщи край Варна

По материала работи: Слав Велев
Млад варненец ограби старица в Аспаруховия парк

Един извършител на грабеж и няколко взломаджии са арестували служителите на реда във Варненско през почивните дни, съобщават от ОД на МВР.

21-годишен мъж от Варна, известен на МВР, е задържан и срещу него е образувано досъдебно производство. Установено е, че на 23.02.2021 г., преди обяд, в парк в кв. Аспарухово, чрез издърпване е извършил грабеж на дамска чанта от 73-годишна жена. В чантата е имало лични документи, диоптрични очила и 7 лв. При установяването на извършителя на деянието, част от вещите са намерени и приложени към материалите по делото. С постановление лицето е задържано за срок до 72 ч., случаят е докладван на прокурор при РП – Варна, работата продължава.

След бързи оперативно – издирвателни действия са установени и задържани: жена на 46г., от село в общ. Червен бряг и 26-годишен мъж от гр. Сапарева баня, обл. Кюстендил и двамата известни на МВР. Установено е, че са проникнали през незатворен прозорец в ловна хижа в землището на с. Старо Оряхово и са извършили кражба на ел. кантар, ел. удължител – около 20 м. и около 60 м. ел. кабели с различно сечение. При установяването на лицата, част от вещите, предмет на деянието, са намерени и приложени към образуваното по случая бързо полицейско производство. Лицата са задържани за срок до 24 ч., случаят е докладван на прокурор при ТО – Провадия при РП – Варна, след отпадане на основанието за задържане са освободени.

35годишен мъж отс. Михалич, известен на МВР е задържан и срещу него е образувано бързо полицейско производство, след като е установено, че на 11.04.2021 г., около 01:30 ч. е проникнал през незаключена врата в частен дом в с. Цонево и е унищожил пералня и кюнци на печка. Случаят е докладван на прокурор при ТО – Провадия при РП – Варна, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

Коментари

Новини Варна