IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
11:50 | 15 април 2021
Обновен: 10:45 | 26 април 2024

Взрив събуди "Владиславово" в сряда. Жена е в болница

Газова бутилка отнесе тераса от блок 27 - един от двата санирани в района

По материала работи: Слав Велев
Взрив събуди "Владиславово" в сряда. Жена е в болница

Снимка: Фейсбук/"Варна, квартал Владиславово"

Взрив на остъклен балкон във варненския квартал към 6.00 часа вчера събуди жителите на варненския квартал "Владислав Варненчик". Газова бутилка отнсе терата саниран балкон в района. Възрастна жена пострада при инцидента, съобщи за Дарик кметът на район „Владислав Варненчик” Николай Костадинов.

Взривът избухнал в апартамент на 14-ия етаж на блок 27. Остъкленият балкон се е наситил с газ, като при запалване на газовия котлон се е получил взрив. Отнесена е била балконската преграда заедно с остъклението, които са паднали на плочките пред входа на блока.

Възрастната обитателка на апартамента е единственият пострадал. Тя е с леки травми и все още е в болница.

Като по чудо по време на инцидента пред входа не е имало никой. Нанесени са били материални щети при падането на отломките. Строшена е сателитна антена на съсед. Има и леко откъртване на фасадата на долните етажи.  

В жилището не са били открити следи от огън. Усещала се е обаче силна миризма на газ, разкри Костадинов, който е посетил мястото веднага след взрива.

Блок 27 е един от двата санирани в район „Владислав Варненчик”. „Всички тераси там са по този начин. По време на санирането са дали право на етажните собствености да изберат по какъв начин да изглежда фасадата. Там са избрали всички да са с остъклени тераси”, коментира районният кмет.  

Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

Коментари

Новини Варна