IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:20 | 20 април 2021
Обновен: 12:50 | 25 април 2024

Варненски дилър продължава да търка наровете в ареста

37-годишният Янчо е арестуван, след като продал на двама души 1,05 гр марихуана и 0,28 гр метаамфетамин

По материала работи: Слав Велев
Варненски дилър продължава да търка наровете в ареста

Апелативният съд във Варна отхвърли жалба срещу определение на Варненския окръжен съд, с което е обвиняем за държане с цел разпространение на наркотици в условията на опасен рецидив, е бил задържан под стража.

37-годишният обвиняем е бил арестуван след като продал на двама души 1,05 гр марихуана и 0,28 гр метаамфетамин.

Един от доводите на защитата на Янчо Я. да поиска по-лека мярка за неотклонение е заболяването му с хепатит, който е опасен освен за неговото, така и за здравето на околните. Освен това наркотиците били в минимално количество. 

Представителят на Апелативната прокуратура счита, че обвиняемият е демонстрирал незачитане на правния ред и норми, което сочи опасност да продължи да върши такива престъпления.

Съдебният състав изтъкна в тежест на Янчо Я. това, че е разпространил високорисковите наркотични вещества при условията на опасен рецидив. Събраните доказателства, сред които свидетелски показания и експертни справки, водят съда до обосновано подозрение, че Янчо е съпричастен към  извършеното престъпление. Веществата били държани в дома му, затова домашният арест е нецелесъобразен. Фактът, че обвиняемият вече е бил осъждан три пъти, сочи опасност от извършване на ново закононарушение. Макар да не вижда риск от укриване, Апелативният съд счита, че наличието на останалите две законови изисквания – опасност от извършване на престъпление и обосновано предположение за авторство на деянието, са достатъчни, за да потвърди задържането под стража на обвинения в разпространение на наркотици Янчо Я.

Съдът указа на разследващите органи спешно да разпоредят извършване на съдебно-медицинска експертиза, която да изясни дали заболяването на мъжа позволява престоя му в ареста.

Съдебният акт не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна