IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:00 | 28 април 2021
Обновен: 22:25 | 24 април 2024

Без концесия: Направили връзки за ток и вода на "Кабакум"

Няма бетон на плаж, махаме връките, заяви областният управител Стоян Пасев

По материала работи: Слав Велев
Без концесия: Направили връзки за ток и вода на "Кабакум"

Снимка: Радио Варна

Проверка на институциите не установи незаконно строителстов на плаж "Кабакум", открити са само връзки за електричество и вода. Все още тече процедурата по отдаване на концесия на участъка от ивицата, oбясни за Радио Варна областният управител Стоян Пасев. Той поясни, че до финализирането на процедурата никой няма право да поставя каквито и да е преместваеми обекти, като бе категоричен, че ще бъдат премахнати ВиК и ел.инсталациите, а фирмата ще бъде издирена.

Комисия от експерти от община Варна, РДНСК  и областната администрация провериха сигнала за изливане на бетон в пластмасови цилиндри. Припомняме, слушатели на Радио Варна изпратиха снимки до редакционната поща, на които се вижда извършване на строителни дейности на пясъка, но на място експертите откриха само стърчащи кабели от пясъка.

Продължават проверките, поставени ли са бетонови стъпки. Дали са извадени или заровени бетоновите блокчета и точното им местоположение все още не можем да установим, каза Пасев. 

Подробностите чуйте в репортажа на Даниела Стойнова

 

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна