IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:15 | 6 май 2021
Обновен: 16:17 | 18 април 2024

Стягат протест "НЕ на колите в Морската градина на Варна!"

За събота е насрочен флашмоб на входа за Приморския парк до Делфинариума

По материала работи: Слав Велев
Стягат протест "НЕ на колите в Морската градина на Варна!"

Снимка: Община Варна

Варненци стягат протест срещу колите в Приморския парк. Гражданската проява ще премине под формата на флашмоб, под надслов "НЕ на колите в Морската градина на Варна!". Той ще се състои от 16.00 ч. тази събота (8 май) на входа за парка до Делфинариума, съобщават организаторите във Фейсбук.

"От години гражданите на Варна изискваме алеите в Приморски парк да са свободни от автомобили, всеки да може спокойно и без стрес да се разхожда и наслаждава на природата и морето. Изисквали сме, изискваме и ще продължим да изискваме това основно право на всеки гражданин в един обществен парк!", се казва в информацията към събитието. Организатора на протестната акция е Милена Пехливанова.

В края на април кметът на града Иван Портних съобщи, че Върховният административен съд е насрочил заседание по делото, образувано по жалба срещу заповедта на кмета на Община Варна за одобряване на Генералния план за организация на движението, чрез който се регламентира забраната за достъп на автомобили в Приморския парк. То е насрочено за 13 май. 

 

Коментари

Новини Варна