IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:45 | 17 май 2021
Обновен: 08:07 | 27 януари 2022

РИОСВ - Варна: Нямало е замърсяване от пожара в Девня

Притеснени граждани сигнализирали екоинспекцията на „Зеления телефон“

По материала работи: Слав Велев
РИОСВ - Варна: Нямало е замърсяване от пожара в Девня

На 15 май в РИОСВ - Варна е постъпил сигнал по „Зелен телефон“ за възникнал пожар в промишлената зона на гр. Девня, база „Деко“. Експерти от екоинспекцията и Регионална лаборатория (РЛ) -  Варна незабавно извършиха проверка на място на имот собственост на фирма „Терм Строй 96“ ООД, съобщават от екоинспекцията в морския град.

При проверката е констатирано, че пожарът е възникнал в част от имота с площ от около 3 дка, отдадена под наем на  фирма „Бренд Свят 2017“ ЕООД, която притежава Регистрационен документ за дейности по третиране на отпадъци. При проверката е установено, че горят балирани пластмасови опаковки, балирани текстилни и кожени отпадъци, излезли от употреба гуми и метални опаковки (варели). Огънят е своевременно потушен от екип на РСПБЗН-Варна.

Контролът за качеството на атмосферния въздух (КАВ) по време на пожара се извършваше с мобилна автоматична станция (МАС) на РЛ-Варна, позиционирана до РС-Девня в кв. „Повеляново“, гр. Девня и Автоматична измервателна станция “Изворите“, гр. Девня. Резултатите от МАС по контролираните газови замърсители на атмосферния въздух са под пределно допустимите концентрации.

Данните за периода 14-15 май от разположената в гр. Девня, АИС „Изворите“ също са значително под нормите по всички контролирани замърсители на атмосферния въздух.

Дадени са две предписания на „Бренд Свят 2017“ ЕООД – да се преустанови незабавно изгарянето на отпадъци и да се представят в РИОСВ-Варна документи за всички установени към момента на проверката отпадъци на площадката.

Коментари

БОГОМИЛ КОСТОВ ( преди 7 месеца )
ПРОСТЕТЕ, РИОСВ - ВАРНА, ДОСТОВЕРНО ЛИ РАБОТИ!?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
Новини Варна