IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
11:30 | 18 май 2021
Обновен: 19:12 | 28 март 2024

Бум на битовите кражби във Варна. Разбиват къщи, апартаменти и мази

По кварталите: крадат коли, гуми, акумулатори и катализатори

По материала работи: Слав Велев
Бум на битовите кражби във Варна. Разбиват къщи, апартаменти и мази

Все повече зачестяват битовите кражби във Варненско, но се увеличават и случаите на разкриваемост. Това става ясно от справка в ежедневния бюлетин на ОД на МВР в морския град.

През изминалото денонощие са били установени извършителите на няколко посегателства от домове в различни части на Варна.

В резултат на предприети незабавни оперативни действия е установен и задържан 24-годишен варненец. Според събраните до момента данни той е проникнал в къща в града, чрез взломяване на прозорец и е извършил кражба на телевизор. Сигналът за извършеното престъпление е подаден няколко дни по-рано. Мъжът е известен на МВР, задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа.  По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

На 17 май, около 09:40 часа, помощ в полицията потърсил местен жител  - седмица по-рано от двора на къща в Цветния квартал на града му бил откраднат велосипед. В рамките на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия служители на  Второ РУ влезли в дирите на извършителя – 26-годишен жител на с.Каменар, криминално проявен. Срещу него е образувано бързо производство.

След сигнал за взломна кражба, подаден преди по-малко от месец,  и проведени оперативни действия от криминалистите,  в полицейския арест е отведен 24- годишния автор на престъплението, известен на органите на реда. Установено е, че той е  проникнал в жилище в кв. „Аспарухово“, след като разбил входната врата и отмъкнал от апартамента телевизор, мобилен телефон и лаптоп.  Част от вещите са намерени и приложени към преписката. По случая е образувано досъдебно производство и предстои повдигане на обвинение.

Все повече кражби на коли и велосипеди стават във Варна. Май месец обикновенно се активизират и апашите, които шетат по мази. Само за година три пъти е разбивано избеното помещение на семейство в централната част на града. "Няма мази в района, които да не са били разбити и обрани през последната 1-2 години", споделя потърпевш от кметство "Одесос".

По кварталите апашите шетат масово по автомобили. Крадат коли, гуми, акумулатори и катализатори.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна