IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:30 | 29 май 2021
Обновен: 12:03 | 25 април 2024

Осъдиха млада крадла от Игнатиево, шетала из варненските молове

21-годишната ловка джебчийка отарашила няколко клиентки на магазини за дрехи

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха млада крадла от Игнатиево, шетала из варненските молове

21-годишна от Игнатиево се призна за виновна по повдигнато ѝ от прокуратурата обвинение за извършена с две отделни деяния, в условията на продължавано престъпление и по специален начин - чрез особена ловкост, кражба на чужди движими вещи, съобщават от Районния съд във Варна.

През непродължителен период от време, на датите 11 ноември 2019 г. и 14 януари 2020 г., в голям супермаркет и магазин за дрехи в един от моловете, подсъдимата отнела от клиентки дамски портмонета с лични документи, банкови карти, парични суми в лева и валута, на обща стойност около 350 лева.

21-годишната жена е осъждана. До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени и щетите на пострадалите са възстановени.

Съгласно параметрите на постигнатото между страните и одобрено от Варненския районен съд споразумение, на подсъдимата бе наложено наказание „пробация“.

За срок от една година и два месеца тя подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител. По силата на постигнатото споразумение, в тежест на подсъдимата са и направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна