IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
10:15 | 30 май 2021
Обновен: 12:45 | 1 май 2024

Поход #БезОтпадъци организират днес във Варна

Мащабно почистване ще се проведе в "Перчемлията" и района около "Аладжа манастир"

По материала работи: Слав Велев
Поход #БезОтпадъци организират днес във Варна

Снимка: Пауър Джъмп

Мащабно почистване ще се проведе днес крак Варна. Събитието е обявено като Поход #БезОтпадъци по случай откриването на международната инициатива MOVE Week – Седмица на физическата активност и спорта, обявиха организаторите от сдружение Пауър Джъмп.

Между 10:00 и 14:00 часа всички любители на движението сред природата могат да се включат във въпросния поход. Ще има обособени два пункта за раздаване на консумативи на място - паркинга на информационния център до чешмата на Аладжа манастир (Дървената къща) и началото на местност Перчемлията – пресечна точка на ул. "Сатурн" и ул. "Касиопея".

Организаторите не са сами в своята битка. Зад тях застават група институции, които ги подкрепят организационно и логистично. От страна на Община Варна ще има позиционирани големи съдове за извозване на събраните отпадъци и едрогабаритни битови отпадъци от местните жители, които ще са позиционирани на задния вход на Аладжа манастир и началото на местност Перчемлията. От страна на Община Аксаково съдове ще бъдат поставени в аксаковската страна на местност Перчемлията (Черноморска панорама).

Държавно горско стопанство - Варна ще се включат в почистването с екип от доброволци и консумативи. Природен парк "Златни пясъци" партнират с разпространение на информацията сред доброволчески групи и привличане на съмишленици за почистване на териториите на Перчемлията и на природния парк в района на Аладжа манастир. Еко-Партнърс осигуряват консумативи – чували и ръкавици, за всички доброволци желаещи да се включат.

След подобряване на системата за извозване на отпадъци и почистване на местност Перчемлията и съседни територии, следваща стъпка за справяне с проблема със замърсяването ще бъде дългосрочна комуникационна кампания, започваща през юни с поставянето на информационни табели в населената част и по туристическите маршрути.

Коментари

Новини Варна