IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:15 | 2 юни 2021
Обновен: 06:49 | 26 април 2024

Псуваш и блъскаш полицаи? Може, срещу 1500 лева

Искали да го глобят за неправилно паркиране във Варна

По материала работи: Слав Велев
Псуваш и блъскаш полицаи? Може, срещу 1500 лева

43-годишен мъж призна в съдебна зала вината си по две повдигнати спрямо него обвинения – по чл. 270 от Наказателния кодекс, затова че противозаконно пречил на служители при „Общинска полиция“ да изпълнят задълженията си, както и по чл. 325 от НК, за хулигански действия на публично място, грубо нарушаващи обществения ред. 

Самите деяния са извършени от подсъдимия в следобедните часове на 5 април тази година. Тогава той се намирал до паркиран неправилно върху жълта маркировка автомобил с чужда регистрация в централната част на Варна. Отказал да изпълни разпореждането на полицейските служители да предостави документите си за самоличност и тези за автомобила, като вместо това демонстративно се качил в колата, задействал двигателя и предприел маневра на заден ход. Намиращият се непосредствено зад автомобила полицай опрял длани върху колата и дал знак на водача да спре. Подсъдимият слязъл и започнал да блъска служителите в опит да ги отстрани от пътя си и да потегли, започнал да отправя обиди и заплахи, като отново отказал да представи документите си. Той продължил да се държи вулгарно и непристойно, като отправил обиди и закани за саморазправа и спрямо другия полицейски екип, пристигнал на място за съдействие, поради което бил задържан и отведен с белезници.

43-годишният мъж е неосъждан досега. За всяко от деянията бяха определени отделни наказания, като по силата на постигнатото между страните и одобрено от съда споразумение, му бе наложено най-тежкото от тях – наказание глоба, в размер на 1500 лева. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна