IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:00 | 3 юни 2021
Обновен: 17:07 | 25 април 2024

3 варненски гимназии са в топ 10 на матурата по БЕЛ

Средният успех за цялата страна е 52,44 точки

По материала работи: Слав Велев
3 варненски гимназии са в топ 10 на матурата по БЕЛ

Три варненски гимназии попадат в топ 10 на училищата с най-високи резултати на матурата по български език и литература. Средният успех за цялата страна е 52,44 точки, което отговаря на оценка добър (4,14), предаде "Дарик".

Първа езикова гимназия е на трето място със среден успех от 82.05 точки. Пета езикова гимназия „Йоан Екзарх” е на седмо място с 77.34 точки, а след нея е Математическата гимназия „Д-р Петър Берон”с 76.79 точки. Всички останали училища в първата десетка са от София. 

Резултатите от матурите на дванайсетокласниците са публикувани на сайта http://zamaturite.bg/. Проверката става с входящия номер и кода за достъп от служебните бележки за явяване на изпитите.

Най-голям брой точки има на зрелостните изпити по чужди езици, а най-малък – по предметите, предпочитани от най-много зрелостници – биология и здравно образование, география и икономика и философски цикъл. 

Можете да проверите резултатите си ТУК.

Коментари

Новини Варна