IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
17:00 | 18 май 2021
Обновен: 01:20 | 23 март 2024

3313 зрелостници от Варненско са на матура по БЕЛ на 19 май

Учениците да носят химикал, пишещ с черен цвят, вода и дезинфектант

По материала работи: Слав Велев
3313 зрелостници от Варненско са на матура по БЕЛ на 19 май

3313 зрелостници от Варненска област ще се явят на държавния зрелостен изпит по български език и литература /БЕЛ/ на 19 май т.г. Те са разпределени в 41 сгради, каза за Радио Варна Розета Заркова - изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието във Варна. Днес сградите, където ще се проведе изпит, ще бъдат дезинфекцирани, както и всяко работно място, на което ще седне зрелостник.

Във всяко училище ще бъдат осигурени защитни предпазни средства – маски или шлемове, в случай, че някой от зрелостниците или квесторите не носи лични такива със себе си.

В деня на изпита всички сгради, които имат повече от един вход ще бъдат отворени и ползвани, за да няма струпване на хора. При влизането на входовете ще има медицинско лице, което ще измерва температурата само, ако влизащият има видими грипоподобни симптоми. В сградите, където има термокамери, температурата ще се измерва на всички влизащи.

В сградите се влиза задължително с маска или шлем, по желание и ръкавици, които всеки трябва да си носи. След настаняването на изпитното място, зрелостникът може да свали маската си, ако пожелае.

На входа трябва да се покаже документ удостоверяващ самоличността на зрелостника, като той може да е и шофьорска книжка, както и служебната бележка, че точно в тази сгради трябва да се яви на изпит. Тя може да е на хартиен носител или на телефона. След влизане всеки оставя личните си вещи, които няма да му бъдат нужни за изпита, в прозрачен плик надписан с името му.

Зрелостниците трябва да носят химикал пишещ с черен цвят. Допустимо е да си носят вода и личен дезинфектант.

Изпитът започва в 8.00 часа. Зрелостните трябва да заемат местата си в изпитните зали в 7.30 часа.

„Пожелавам на всички да бъдат спокойни, мотивирани, концентрирани. Това е изпит, в който те трябва да покажат всичко, което са успели да усвоят обучавайки се в тяхното училище. Да бъдат стриктни по отношение на указанията, които им дават квесторите. Като седнат на мястото си внимателно да се запознаят с инструктажа и да спазят всички условия за опазване и на своята анонимност и на секретността на изпита. Да бъдат здрави, да бъдат спокойни и успех!”, пожела Розета Заркова на всички зрелостници от Варненска област.

Целия разговор чуйте тук

 

Коментари

Новини Варна