IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
10:50 | 7 юни 2021
Обновен: 13:36 | 28 март 2024

Последен ден за записване на първолаци във Варна

Електронната система затваря днес в 23,59 часа

По материала работи: Слав Велев
Последен ден за записване на първолаци във Варна

Днес е последният ден за записване на първокласници във Варна. Електронната система за прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна затваря на 7 юни в 23,59 ч.

В 37 училища са създадени условия за прием на първокласници в 147 паралелки, с 2982 места, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“.


Заявлението за регистрация се подава онлайн или на място. Всеки родител може да подреди в заявлението до 10 училища. За чуждите граждани, чиито деца нямат ЕГН, а само ЛНЧ, заявления ще се подават само в сградата на Община Варна.

Регистрацията ще се извърши от служител на дирекция „Образование и младежки дейности“ при спазване на всички противоепидемични мерки и в посочените срокове.

Класирането ще бъде обявено до 17.00 ч. на 10 юни, а записването ще се извършва в периода от 11 до 15 юни в училището, в което е прието детето.

Коментари

Новини Варна