IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
09:00 | 10 юни 2021
Обновен: 03:13 | 29 март 2024

Граждански арест във Варна: Спипаха автоджамбази в "Левски" (СНИМКИ)

Кражбите от и на автомобили в морската столица бележат бум

По материала работи: Слав Велев
Граждански арест във Варна: Спипаха автоджамбази в "Левски" (СНИМКИ)

Снимка: Фейсбук/Иван Колев

Тази вечер се е състоял граждански арест на двама крадци във Варна. "Хванахме да отварят коли в района на кв. "Левски"", похвали се във Фейсбук Иван Колев, като публикува и снимки на задържаните. "Да знаете за напред за тези хубавци", добавя той. 

Кражбите от и на автомобили в морската столица бележат бум. Преди дни в кв. "Чайка" "Ауди" осъмна на трупчета, след като нагли апаши отмъкнаха гумите и алуминиевите джанти на немското возило. Кражбите на катализатори и акумулатори също са често срещани, особено в крайните квартали като "Владислав Варненчик".

Жители на кв. "Бриз" във Варна също страдат от редовни кражби на катализатори, акумулатори и други авточасти. Местните жители се оплакват, че паркинзите са зле осветени, а полицейски патрули рядко стъпват там.

Много варненски шофьори се оплакват, че разбиват колите им заради дребни кражби. Малко от тях обаче съобщават в полицията, защото не вярват, че престъплението ще бъде разкрито.

От полицията призовават гражданите при всяка вандалски акт да сигнализират в районните полицейски управления. Така вероятността да бъде разкрит извършителят е по-голяма.

"Извършват се основно от лица наркозависими, които водят скитнически начин на живот. Това, което трябва да направят гражданите, е да не оставят скъпи вещи в самия автомобил", посъветва гл. инспектор Красен Тирмазов - отдел "Криминална полиция".

А ако хората забележат лица със съмнително поведение, които оглеждат автомобил или пък стоят до него безцелно, трябва незабавно да подадат сигнал на тел. 112.

Коментари

Новини Варна