IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
11:58 | 10 юни 2021
Обновен: 20:07 | 25 април 2024

Открит е биологичен материал от падналия МиГ-29 (ВИДЕО)

Педоставен е за ДНК експертиза

По материала работи: Слав Велев
Открит е биологичен материал от падналия МиГ-29 (ВИДЕО)

Снимка: ВМС, архив

Сред намерените останки на падналия в Черно море изтребител е открит биологичен материал, който е предоставен за ДНК експертиза, съобщи във Варна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, предаде "Дарик-Варна".

Действията се насочват най-вече към намиране на черната кутия на изтребителя. Това е ключов момент, за да се анализират причините за инцидента, каза адмирал Ефтимов.

Военноморските сили продължават и днес  дейностите по издирването на падналия МиГ-29 в Черно море. Самолетът, пилотиран от майор Валентин Терзиев от състава на авиобаза Граф Игнатиево, изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при изпълнение на тренировъчен полет за стрелба по въздушна цел край Шабла.

В издирвателната операция, която започна веднага след инцидента и продължава и днес, участват екипажите на корветата „Бодри“ и минен ловец „Цибър“, в готовност за използване са водолазен катер и вертолетите „Пантер“ .

Морското дъно в района на инцидента се обследва със сонар и хидролокатор със страничен обзор. Теренът, който военнослужещите от ВМС обследват, е с размер на 20 квадратни мили.

Коментари

Новини Варна